Bandaże Arosha
Jędrność skóry, jej gęstość i gładkość, a także głębokie nawilżenie i poprawa krążenia są efektem działania precyzyjnie dobranych składników odżywczych – kwas mlekowy, alantoina, kofeina, kakaowiec, guarana, mięta pieprzowa, proteiny mleczne i escyna to tylko niektóre komponenty wchodzące w skład preparatów Arosha.
Bandaże Arosha zostały stworzone do modelowania ciała i do poprawy kondycji skóry: zmniejszają cellulit, pomagają zredukować obrzęki, głęboko odżywiają i nawilżają skórę, wyraźnie ją odmładzając. Widocznym rezultatem skutecznego działania bandaży Arosha jest także zmniejszenie obwodów ciała – nawet do 3 cm.
Bandaże, które są najważniejszym elementem szerokiej gamy produktów marki Arosha, wykonane są z miękkiej, delikatnej bawełny. To dzięki nim składniki odżywcze, którymi nasączany jest materiał, szybciej i skuteczniej docierają do zlokalizowanych głębiej tkanek, przynosząc spektakularne efekty. Warto zaznaczyć, że bandaże nie powodują niekomfortowego ucisku, korzystają jednak z pozytywnych efektów działania kompresyjnego. To, jakie dokładnie produkty zostaną użyte w połączeniu z bandażami Arosha, zależy od indywidualnych preferencji pacjenta i wymagań jego skóry. Duży wybór preparatów i składników odżywczych sprawia, że mamy do czynienia ze wszechstronnym i elastycznym zabiegiem, który każdy pacjent może ściśle dopasować do swoich potrzeb i oczekiwań.
Pierwszym z zabiegów dostępnych w naszej klinice jest Arosha SLIM-CEL. Jest to zabieg o działaniu wyszczuplającym i modelującym. Za jego widoczne efekty odpowiedzialne są m.in. guarana, kofeina, wyciąg z kasztanowca i brązowe algi, które nie tylko ułatwiają drenaż limfatyczny, lecz także przyspieszają metabolizm tłuszczów i prowadzą do naturalnej detoksykacji. Drugi z zabiegów to Arosha CEL-TERM, czyli procedura stworzona do redukcji cellulitu, przyspieszenia metabolizmu i wymiany tlenowej w komórkach tłuszczowych. Efekty te zostają spotęgowane dzięki użyciu substancji rozgrzewających, które z jednej strony poprawiają ukrwienie skóry, z drugiej zaś prowadzą do lepszego wchłaniania substancji odżywczych.